De Pronkjewail verrast bewoners van De Twaalf Hoven

Foto: HogelandNieuws

WINSUM – Afgelopen maandag werden de bewoners van zorgcentrum De Twaalf Hoven verrast met orgelmuziek. Atie Renkema, vrijwilliger bij De 12 Hoven:”Normaal gaan we wekelijks met bewoners in ‘De Kapschuur’ luisteren naar muziek, maar nu dat door de coronavirus niet kan hebben we besloten om de muziek naar de bewoners te laten komen.”

En voor die muziek zorgde draaiorgelbedrijf Joris ten Have. De Pronkjewail, één van de pierementen van de Zuidlaarder orgelman, speelde de mooiste deuntjes voor de bewoners De Twaalf Hoven. Favorieten waren toch wel het ‘Grunnens Laid’ en ‘Het het nog nooit zo donker west’, met deze twee had hij het wel afgekund.

Deze middag bezocht hij ook nog Winkheem in Winsum, net als de 12 Hoven een van de 6 zorghuizen van zorg- en welzijnsinstelling De Hoven. Ook de overige vier huizen staan nog in de agenda van Ten Have. “De komende dagen speel ik met een draaiorgel bij 15 zorginstellingen/verzorgingstehuizen om de mensen daar een hart onder de riem te steken!”, zo is te lezen op zijn Facebookpagina.

O ja

De bedoeling is om vrijdag om 11.00 uur in de provincie ‘Het het nog nooit zo donker west’ van Ede Staal te zingen, te spelen op een gitaar, een bugel, een kerkorgel of wat dan ook…………..Joris zal dan ongetwijfeld ook één of meerdere draaiorgels aan loop slingeren./AT

Reacties