Vier coronapatiënten uit Het Hogeland daadwerkelijk in het ziekenhuis

Foto: RIVM

HET HOGELAND – De gemeente Het Hogeland telt 8,4 inwoners per 100.000 die in het ziekenhuis zijn opgenomen. Dat zijn omgerekend vier coronapatiënten.

Gaf het RIVM tot nu toe de aantallen positief geteste coronagevallen, deze cijfers zijn vanaf vandaag gewijzigd. “De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente.  Daarom vanaf vandaag op de kaart te zien het aantal opgenomen personen in het ziekenhuis,” zo zegt het RIVM in het dagelijkse bulletin.

In Loppersum staat de teller nog steeds op nul. In Delfzijl zijn 16,2 inwoners opgenomen, in de gemeente Westerkwartier zijn dat 14,2 per 100.000.

Het totaal aantal positief geteste patiënten in Nederland steeg met 845 tot : 12595. Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis is 4712, sinds gisteren gestegen met 722. Het totaal aantal gemelde  patiënten dat sinds gisteren aan corona is bezweken bedraagt 175. Het totaal aan het virus overleden Nederlanders bereikt hiermee de 1039.
“Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten,” zegt het RIVM in de toelichting op de cijfers. “De provincie Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal ziekenhuisopnames nog wel toe. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVM waarschuwt ervoor dat het dagelijkse overzicht dat om 14.00 uur wordt gepubliceerd, niet geheel nauwkeurig is. De meldingen aan de GGD’en vormen de basis voor deze cijfers. Omdat een ziekenhuisopname of overlijden soms een aantal dagen later aan de GGD’en gerapporteerd wordt, is er een vertraging. Het aantal gerapporteerde sterfgevallen per dag betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan. Hetzelfde geldt voor ziekenhuisopames. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Reacties