Basisscholen Lauwers en Eems: “Alle vertrouwen in de teams”

Een leerling van IKC de Linde in Eenrum heeft modern contact met zijn juf.
Een leerling van IKC de Linde in Eenrum heeft modern contact met zijn juf.
Foto: Joost Mulder.

WARFFUM – “Wonder boven wonder,” zo typeert onderwijsbestuurder Aries Fickweiler van Lauwers en Eems, de situatie van de afgelopen veertien dagen in het lager onderwijs. “In éen of twee dagen hadden de scholen het onderwijs op afstand in de lucht.”

Lauwers en Eems is verantwoordelijk voor 17 basisscholen tussen Zoutkamp en Roodeschool. Het onderwijs in de corona-modus is gisteren door de regering verlengd tot 26 april. De vraag is hoe de meesters, de juffen en de leerlingen de afgelopen twee weken hebben doorstaan. De eerste kwestie is of kinderen genoeg laptops of ipads bij de hand hebben. Fickweiler: “Dat hebben we meteen geïnventariseerd en binnen de scholen van Lauwers en Eems hebben de kinderen voldoende hardware om het afstandsonderwijs aan te kunnen.”

Een personeelsuitval als gevolg van de pandemie heeft zich niet voorgedaan. “Het ziekteverzuim is niet anders dan normaal hebben. Wat me opvalt is de enorme betrokkenheid van de mensen en het besef van de ernst van de situatie waarin we zitten. Ik heb er alle vertrouwen dat de schoolteams het aankunnen.”

Cookieinstellingen