René Smit nieuwe wijkagent Winsum

Foto:
HET HOGELAND/ WINSUM – De wijkagenten in Het Hogeland hebben zijn de afgelopen maanden erg ingespannen om zichtbaarder te worden voor de burgers.
De wijkagenten Smitstra en Valkema zijn primair aansprakelijk voor het gebied “De Marne”, De Groot en Meier waren dat voor “Winsum”.
De wijkagenten kwamen al een keer met clustercollega’s en zorgpartners samen in winkelcentrum Obergon in Winsum. Dit initiatief kreeg veel bijval van de burgers en goede reacties. Drijvende kracht achter het initiatief was de wijkagent van Winsum Bertus de Groot.
Door lichamelijke ongemakken en privé- omstandigheden kan De Groot het initiatief zelf niet verder uitrollen, de sympathieke wijkagent gaat zijn politieloopbaan voortzetten in Steenwijk.
De vrijgekomen functie van wijkagent Winsum wordt ingevuld door René Smit uit Winsum. Bertus de Groot is blij met zijn vervanger: “René is een prima politieman, staat midden in de samenleving en wil zich samen met … inzetten voor de bevolking. Ook mijn initiatief om zichtbaarder te worden gaan de wijkagenten voortzetten. Na de Corona-crisis zullen politiemensen van cluster Het Hogeland waartoe Winsum en De Marne behoren de burgerij weer opzoeken in winkelcentra of andere plaatsen.”
René Smit is erg blij met zijn nieuwe functie: “Toen ik hoorde dat er een wijkagent voor Winsum werd gezocht heb ik direct geschreven. Het lijkt me prachtig om deze functie in Winsum te vervullen. We zullen inderdaad proberen om zichtbaarder te zijn voor de burgerij. We doen dat niet alleen door de mensen op te zoeken, maar ook via social media. We hebben nu ook een Instagram- account waar mensen ons kunnen volgen. Dit account van Winsum en De Marne. is te volgen via politie_cluster_winsumdemarne.”
HogelandNieuws bedankt Bertus de Groot. We wensen Bertus heel veel succes, goede gezondheid en veel fijne wandelkilometers in Steenwijk.
René Smit, gefeliciteerd met je nieuwe functie, veel succes en word zichtbaar voor veel Winsumers. Of René de plaats van Bertus bij levensliederenkoor Biggelmee ook in gaat nemen is (nog) onbekend, we hopen van niet!
Lees ook: https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20200118/politie-wil-graag-zichtbaarder-zijn/
Cookieinstellingen