Corona: aantal opgenomen Hogelandster corona-patiënten blijft gelijk

Foto:

HET HOGELAND – Het aantal patiënten uit de gemeente Het Hogeland dat met corona in het ziekenhuis is opgenomen, is 8,4 per 100.000. Aldus de melding van het RIVM. Dit aantal is hetzelfde als twee dagen geleden. Omgerekend komt het neer op 4 personen.

In Loppersum blijft het aantal nog steeds op nul staan. Het Westerkwartier staat nu op 15,8 (was 14,2) en Delfzijl op 16,2 per 100.000. Delfzijl stabiliseert zich ten opzichte van twee dagen geleden.

Het totaal aantal patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis bedraagt 5.784 (+625). Er zijn tot nu toe aantal 1.339 patiënten overleden (+166). Het totaal aantal positief geteste patiënten is 14.697 (+1.083)

“De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten,” zo stelt het RIVM in het dagelijkse bulletin.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden, zeggen de onderzoekers als aantekening bij de cijfers.

Cookieinstellingen