Geen extra inzet politie tegen corona-overtreders

Foto: Archief HogelandNieuws

HET HOGELAND – Er wordt in de provincie Groningen geen extra politie ingezet om de coronamaatregelen te handhaven. Op grond van analyses meent de Veiligheidsregio dat met de bestaande capaciteit aan politie en bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) de klus van het handhaven van de regels is uit te voeren. Op dit moment zijn sporadisch boetes uitgedeeld.

Aan de hand van lijsten van gevoelige plekken die de burgemeesters hebben ingebracht – zij zitten in de Veiligheidsregio onder voorzitterschap van de Groninger burgemeester – is een inventaris voor de provincies gemaakt van plaatsen, terreinen, plekken waar extra aandacht voor de handhaving nodig is. Deze lijsten worden niet openbaar gemaakt door het veiligheidsorgaan. Iedereen kon met gezond verstand wel beredeneren waar in de omgeving dergelijke plekken zijn, zo stelt de woordvoerder van de veiligheidsregio.

De politie en de boa’s hebben de handhaving in hun dagelijkse standaardpakket met de opdracht specifiek op corona-overtreding te letten. “We gaan er van uit dat dit met de bestaande capaciteit aan handhavers is te regelen. Er worden geen extra handhavers ingezet,” aldus de woordvoerder:  “Wanneer er op een plek extra politie of boa’s nodig zijn worden die uit andere gebieden tijdelijk aangetrokken.”

Cookieinstellingen