Winsumse turntrainster in de finale Miss Beauty of Groningen

Melissa Bottema en pose.
Melissa Bottema en pose.
Foto: HogelandNieuws

Melissa Bottema uit Winsum, ze is twintig jaar en behoort tot de finalisten voor de Groninger Miss Beauty. “Steun me om kinderen te helpen in beweging te komen.”

In het dagelijkse leven is ze derdejaars aan het Alfa College, voor de opleiding sport en beweging. Bekender is ze als trainster bij de sportclub Turning Winsum. Via Instagram werd ze gespot door de organisatie Miss Beauty of the Netherlands. “Ik kreeg in december een berichtje dat gescout was via mijn foto’s. Ik had eerst wat twijfels. Ik moet dit jaar ook mijn eindexamen halen. Maar toch, ik kon het niet laten deze uitdaging aan te gaan,” zegt ze in het telefonisch onderhoud.

Op 8 maart vond de casting-dag plaats voor de Miss Beauty of Groningen in het Student Hostel aan het Boterdiep in Groningen. Van de 100 kandidaten bleven er 20 over voor de provinciale ronde. En een van hen was Melissa uit Winsum. “Het was een vreselijk spannende dag. Met gierende zenuwen en knikkende knieën, hoor.  Maar aan het einde van de dag mocht ik mezelf toch eindelijk Finalist Miss Beauty of Groningen 2020 noemen en ben ik door naar de finale. Ik had het niet verwacht aangezien je daar met zovéél mooie dames staat en ik toch met trots mag zeggen zeggen dat ik één van de 20 deelneemsters ben van de regionale finale. Van die twintig mag er maar één door…..” zegt ze met een zucht alsof er nog berg verzet moet worden.

De finalisten komen op voor het Linda Foundation, een organisatie van Linda de Mol die zich inzet voor gezinnen die in armoede leven. Melissa: “Wat ik zo mooi vind aan dit doel is dat we niet alleen de ouders er mee steunen maar ook de kinderen er een stukje blijer mee kunnen maken. Daarnaast gaat al het geld dat wij in de voorronde van Groningen inzamelen, ook echt naar gezinnen uit de provincie.”

Hoe komt ze erop om aan een Miss Contest mee te doen? “Vroeger als klein meisje vond ik het geweldig om te kijken naar Miss verkiezingen. Ik zie mezelf nog lopen als 11 jarig meisje voor de spiegel. Met m’n hakjes aan en een lach op mijn gezicht,  oefenen voor de spiegel. Vanaf de buitenkant lijkt het vaak alsof een Miss verkiezing alleen is om mooi te zijn. Maar dit is schijn, als Miss ben je niet alleen bezig met make-up en kleding maar je moet je ook bewust zijn van het milieu en wat er speelt in de wereld.”

Door omstandigheden staat alles op het moment stil, in verband met het corona virus, dit is natuurlijk volkomen logisch. De datum voor de finale is hierdoor ook nog niet bekend. “We krijgen vanuit de organisatie verschillende online challenges en lessen. Dit is natuurlijk ook super leuk en daarnaast ook fijn dat dit initiatief word genomen. Zelf ben ik volop bezig met het online verkopen van kleding en het maken van sieraden om zo geld in te zamelen voor het Linda Foundation. Voorlopig blijf ik online actief om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit doel.”

En daarvoor de oproep van in ieder geval één van de 20 top-beauties van Groningen: “Welk kind vind het nou niet fijn om te bewegen en te sporten? Radslagen maken over de turnmat of misschien wel een mooi goal maken in het doel? Voor elk kind is het belangrijk om te bewegen, even zijn gedachten leeg te maken en lekker spelen. Sommige ouders hebben hier helaas niet altijd het budget voor en moeten vaak nee zeggen tegen het beoefenen van een sport, hoe zonde is dit. Daarom kom ik hiervoor in actie, niet alleen sport gericht komt dit voor. Ook zijn eten en andere kleine dingen vaak een moeilijk punt. Als Finalist Miss Beauty of Groningen 2020 vind ik het belangrijk om hier een steentje aan bij te dragen, zo dat elk kind de kans krijgt om lekker te bewegen. Want hoe fijn zou dit zijn? Ook zouden jullie mij een stukje dichter bij deze droom kunnen helpen, dit kun je doen door te sms-en Poll Groningen Melissa B naar 3010.”

Berto Merx

Cookieinstellingen