Het Hogeland: Coronaslachtoffers in ziekenhuis blijft gelijk

Foto: RIVM

HET HOGELAND – Het aantal patiënten uit de gemeente Het Hogeland dat met corona in het ziekenhuis is opgenomen, blijft op 14,6 per 100.000 inwoners steken, zo meldt het dagelijkse bulletin van het RIVM. Omgerekend komt het neer op 7 personen.

In de gemeente Loppersum staat de teller nog steeds op nul. Gemeente Het Westerkwartier blijft op 22,1; het aantal patiënten in gemeente Delfzijl is 20,3.

Vandaag zijn er 76 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 145 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Het aantal ziekenhuisopnames staat momenteel op 10.685, terwijl er 4.711 mensen aan corona zijn overleden.

Tot nu toe zijn er 38.802 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Het aantal patiënten dat overlijdt neemt ook af, maar minder snel dan de ziekenhuisopnames.

Tussenrapportage onderzoek naar hoe mensen in Nederland de coronacrisis beleven 29-04-2020 12:00 uur

Het RIVM en het Nivel Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg  onderzoeken tussen 24 februari en 17 mei 2020 samen hoe mensen in Nederland de coronacrisis beleven. Vandaag verschijnt de tussenrapportage van de eerste vier vragenlijsten, die tussen 24 februari tot en met 19 april zijn uitgezet. Voor het onderzoek worden telkens ongeveer 3.000 mensen van het Nivel Consumentenpanel met vragenlijsten ondervraagd. Daarbij kijken zij onder andere naar waar mensen meer informatie over willen. Ook onderzoeken zij hoe bezorgd mensen zijn over het nieuwe coronavirus en hoe zij denken over de maatregelen van de Rijksoverheid. De leden van het Nivel Consumenten panel ontvangen in de onderzoeksperiode zes keer een vragenlijst. Tot 17 mei zijn er nog twee vragenrondes.

 

Cookieinstellingen