Gemeente geeft richtlijnen voor jeugdsport

De uitgeleende korfbalpalen binnenkort terug naar korfbalvereniging DWA/Argo
Foto: DWA/Argo

HET HOGELAND – Op basis van het vrijdag verschenen sportprotocol van NOC-NSF heeft de gemeente Het Hogeland de lokale richtlijnen opgesteld voor de hervatting van de sportbeoefening van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar.  

Dinsdag zijn de maatregelen met de verenigingen gedeeld via e-mail. Een officiële brief volgt nog. Wethouder Harmannus Blok ‘We zijn ontzettend blij dat de jeugd weer kan sporten. Het betekent voor de verenigingen wel het een en het ander. We willen hen hier zo goed mogelijk bij helpen. We realiseren ons dat de opgestelde richtlijnen helpen bij de kaders, maar dat we er daarmee nog niet zijn. We moedigen verenigingen aan om met creatieve trainingsvormen te komen waarbij het makkelijker is om 1,5 meter afstand te houden. We hebben er alle vertrouwen in dat we dit samen aan kunnen.’

Vereniging die geen bericht hebben ontvangen, kunnen een mail sturen naar [email protected] onder vermelding van de naam van de vereniging. De richtlijnen worden dan alsnog gestuurd. Verenigingen die trainingen of sportieve activiteiten willen organiseren, kunnen dat melden via een formulier: hethogeland.nl/sportactiviteiten-melden.

Reacties