Veel onbegrip voor stoppen subsidie Colourful

Workshop Baklava
Workshop Baklava
Foto: Colourful Het Hogeland

HET HOGELAND – Op social media wordt met veel onbegrip en ongeloof gereageerd op het artikel ‘Colourful Het Hogeland moet stoppen‘, waarin bekend gemaakt is dat het college van Het Hogeland de subsidie aan Colourful Het Hogeland stop zet.

Enkele reacties:

– ‘Zo zie je maar weer dat “samen” niet altijd beter is. Heel jammer dat zoiets moois moet stoppen😥’.

– ‘Gemeente Hogeland ga u schamen zoiets moois  ga je toch niet afbreken.’

– ‘Colourful het Hogeland is een zeer waardevolle toevoeging in Bedum/ in het Hogeland. Het in aanraking komen met en waarderen van  elkaars cultuur is zo belangrijk. En dat verdwijnt ? Dat mag echt niet gebeuren!!!  Wat kunnen we doen?’ 💪🏻

– ‘Dit hoeven we niet te accepteren toch?! Een petitie starten??? Wie helpt mee??’

Ook de voorzitter van de Bedumer WinterLoop Klaes Hoekstra klom in de pen en stuurde de volgende ‘meel’:

‘Colourful Het Hogeland​  moet stoppen’, las ik vol verbazing! De afgelopen jaren heeft het nut van deze Stichting zich wel bewezen, dacht ik. Onder de bezielende leiding van Jenny van der Werf​ en Rinze Kramer​, samen met de vrijwilligers is er een mooie integratie van o.a. statushouders tot stand gekomen in onze Gemeente Het Hogeland​. Deze club is een voorbeeld voor Nederland om te laten zien hoe wij horen om te gaan met onze medemensen. Wanneer ik kijk hoe de deelnemers zich inzetten voor maatschappelijke doelen ( o.a. de Bedumer Winterloop​ ) kan ik niet anders zeggen dan chapeau! Ik snap natuurlijk dat onze Gemeente het in deze tijd financieel niet gemakkelijk heeft, er komt veel op hun bordje! Allereerst moeten onze ondernemers geholpen worden om de economie weer op gang te helpen en er voor te zorgen dat er geen bedrijven omvallen op het Hogeland. Daarnaast zijn er vele organisaties die verder moeten en daar is Colourful er één van! De herindeling van de 4 Gemeenten tot Het Hogeland leek een goede zet maar tot ieders verbazing leidde dit tot een financieel debacle. Waar men verwachtte dat deze samenvoeging tot financiële voordelen zou leiden blijken er door de schaalvergroting meer kosten te worden gemaakt. Misschien moet de nieuwe gemeente meer als een bedrijf worden geleid waardoor er meer ruimte vrij komt om goede initiatieven te honoreren.

Klaes Hoekstra, Bedum

Cookieinstellingen