Nieuwe brandweerkazerne in Baflo uitgesteld

Foto: HogelandNieuws

BAFLO – De mogelijke bouw van een nieuwe brandweerkazerne in Baflo is als gevolg van de coronacrisis in de koelkast gezet.

In februari 2020 besloo het Dagelijks Bestuur van Veiligheidsregio Groningen (VRG) om de nieuwbouwplannen van de kazerne te Baflo tijdelijk op te schorten. Tijdens de geplande bestuurlijke tweedaagse van 7 en 8 mei 2020 zou initieel het Algemeen Bestuur van VRG zich eerst buigen over de bredere visie op de toekomst van VRG, waaronder Brandweerzorg 2030, over de investeringsagenda en hoe deze zich verhoudt tot mogelijke kostenbesparingen.

Het Dagelijks Bestuur van VRG is van mening dat er tot dat moment vooralsnog geen besluiten kunnen worden genomen over deze investeringen. Vanwege de maatregelen die zijn getroffen met betrekking tot COVID-19 is helaas ook de bestuurlijke tweedaagse verplaatst naar een nader te bepalen moment. “Dit zal zo snel mogelijk na de zomer plaatsvinden. Daarmee wordt ook de periode van het opschorten van de nieuwbouwplannen van de kazerne te Baflo verlengd,” zo laat Koen Schuiling het Hogelandster gemeentebestuur weten. “Ik  hoop met u dat zo snel mogelijk duidelijkheid kan worden gegeven over het vervolg,” aldus de Groninger burgemeester die voorzitter is van Veiligheidsregio Groningen.

Cookieinstellingen