Coronabesmette asielzoekers uit Sneek in quarantaine in Zoutkamp

De poort van de kazerne.
De poort van de kazerne.
Foto: HogelandNieuws

ZOUTKAMP – Zo’n 60 asielzoekers uit het opvangcentrum in Sneek die met het coronavirus zijn besmet worden vanaf morgen tijdelijk ondergebracht in de Willem Lodewijk van Nassaukazerne bij Zoutkamp.

Op dit moment worden de resterende 90 asielzoekers die niet terecht konden in Ter Apel omdat de procedure voor asiel was stilgelegd naar Ter Apel gebracht. Eerder al werd de procedure weer geopend en druppelde de kazerne leeg. Zij verbleven daar onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

In principe neemt het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers dit deel van de kazerne over om er asielzoekers uit het AZC in Sneek in quarantaine onder te brengen. In het AZC in Sneek zijn zo’n 60 mensen getroffen door het coronavirus. “Deze mensen verblijven in isolatie in hun eigen woonruimte op de kazerne. Zoals ze nu ook in Sneek al in quarantaine zitten,” zo laat een woordvoerster van het COA weten. “De asielzoekers uit Sneek zijn mensen van wie de aanvraagprocedure al begonnen is. De opvang in Zoutkamp zal in principe tot 25 mei duren. We hebben deze faciliteit nodig om de besmetting in het asielcentrum in Sneek te kunnen indammen ”/bm

Cookieinstellingen