Bibliotheken volgende week weer open

Foto: Auwert Postmus

HET HOGELAND – Komende week gaan de bibliotheken weer open. Om de coronaveiligheid te kunnen waarborgen, gaan ze gefaseerd open. Dat betekent dat de bibliotheken niet allemaal tegelijk open gaan en de dienstverlening in stappen terugkomt.

In de bibliotheken die open gaan, is het alleen mogelijk om materialen te lenen en in te leveren. Het reserveren van boeken is vooralsnog niet mogelijk. Biblionet: “We adviseert om vooraf de online catalogus te bekijken om te zien waar een  gewenste boek te vinden is. Zodra een bibliotheek weer open is, stopt daar de afhaalservice.”

De bezorgservice loopt vooralsnog gewoon door. Deze service is alleen voor mensen die tot de corona-risicogroep behoren en het huis niet kunnen of mogen verlaten. Overige dienstverlening wordt momenteel niet aangeboden. “Zo is het bijvoorbeeld nog niet mogelijk om plaats te nemen aan leestafels en zijn de koffieapparaten buiten gebruik. We werken er uiteraard wel naartoe. Ook om weer activiteiten zoals cursussen of workshops aan te bieden, maar dit verloopt in stapjes. Daarnaast zijn de toiletten in de bibliotheek gesloten voor bezoekers,” aldus Biblionet, die er op wijst dat de richtlijnen voor corona gedrag van kracht blijven.

In de gemeente Het Hogeland gaan maandag 18 mei de bibliotheken open van Bedum, Leens, Warffum. Op 19 mei die van Uithuizen, Uithuizermeeden en Winsum

Cookieinstellingen