Gemeente krijgt 14,6 miljoen voor bijstand

Foto: Pixabay

HET HOGELAND – De gemeente Het Hogeland krijgt voorlopig een bedrag van 14,6 miljoen van het Rijk om dit jaar de reguliere bijstand te betalen. Het Rijk geeft dit jaar voorlopig 219 miljoen minder uit aan bijstand.

In het overzicht dat Overzicht voor de gemeenten dat het ministerie van Sociale Zaken heeft vrijgegeven. Dit is de nadere voorlopige inschatting van het bedrag aan Gebundelde uitkering dat de Rijksoverheid per gemeente beschikbaar stelt voor de betaling van bijstandsuitkeringen en loonkostensubsidie in het kader van de Participatiewet, de IOAW, IOAZ en Bbz 2004 (levensonderhoud zelfstandigen).

De bijstelling van het nader voorlopig budget is een tussenstand, waarin de realisaties van vorig jaar én de conjuncturele situatie van vlak voor de Coronacrisis zijn verwerkt. Het macrobudget 2020 gaat van € 6,147 miljard naar € 5,928 miljard (bijstelling van € 219 miljoen minder). Bij de vaststelling van het definitieve budget 2020 (eind september) zal rekening worden gehouden met de actuele conjuncturele situatie.

Reacties

Cookieinstellingen