Nieuwe uitbaters Grand Café Het Spijslokaal openen de deuren

Foto: Het Spijslokaal

WARFFUM – Op maandag 1 juni – 2e Pinksterdag – opent Het Spijslokaal om 12.00 uur weer haar deuren en terras, uiteraard binnen de versoepelde regelgeving van de RIVM rondom Corona. Openluchtmuseum Het Hoogeland is vanaf diezelfde dag open voor bezoekers.

Het Spijslokaal – gelegen achter(op) het openluchtmuseum – is inmiddels overgenomen door Inez Geenen (Kerkje Klein Wetsinge en Domiestoen), Bert Lange (voorheen Café Hammingh) en Simonique Kraandijk (Cultureel Centrum de Blauwe Schuit) en in het Spijslokaal zullen op termijn door Inez en Bert mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid naar een baan in de horeca. Simonique zal zich gaan bezighouden met de organisatorische kant.

Inez en Bert zien al een aantal jaren dat er een groeiend tekort aan geschoold horecapersoneel is op het Hogeland. Zij hebben zelf altijd veel aandacht besteed aan het opleiden van leerlingen in hun respectievelijke bedrijven en zien een potentieel aan mensen die staan te popelen om de arbeidsmarkt op te gaan. Met de overname van Het Spijslokaal hebben ze een locatie waar ze u met al hun vakmanschap en ervaring goed kunnen ontvangen én onder deskundige begeleiding horecapersoneel kunnen opleiden.

Het sfeervolle Grand Café, restaurant met auditorium (zaal) is gevestigd in de prachtige oude school van Openluchtmuseum Het Hoogeland. Het gebouw is van 1903 en is een Rijksmonument. U kunt hier genieten van een kopje koffie, gebak, een drankje en diverse lunch- en borrelgerechten. Daarnaast kunt u in het Spijslokaal op aanvraag ook terecht voor diner, High Tea, vergaderen, feesten, etc.

Indien u alleen Het Spijslokaal wilt bezoeken, dan bent u van harte welkom via de eigen ingang aan het Oosterkerkpad 3.

Voorlopig is Het Spijslokaal geopend op dinsdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur. Tweede Pinksterdag op 1 juni zijn wij ook geopend van 12.00-17.00 uur.

De openingstijden van het Openluchtmuseum het Hoogeland zijn van dinsdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. Ook het museum is op Tweede Pinksterdag geopend van 13.00-17.00 uur.

Openluchtmuseum ook weer open

Openluchtmuseum Het Hoogeland gaat eveneens vanaf 1 juni weer open voor bezoekers. Het museum heeft aanpassingen gemaakt, die ervoor zorgen dat bezoekers op een veilige manier weer van het museum kunnen genieten.

Het museum gaat in eerste instantie open van 13.00 tot 17.00 uur. Alle bezoekers moeten hun komst van tevoren aanmelden. Vanaf 25 mei kan dat elke werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Met ingang van 1 juni kan dat tijdens openingstijden. Bezoekers met gezondheidsklachten worden niet toegelaten. Daarnaast zijn gezelschappen begrensd tot drie personen uit één huishouding. Grotere groepen en ook schoolklassen, kunnen helaas voorlopig nog niet naar het museum. Uitgebreidere informatie is te vinden op onze website www.hethoogeland.com. Ook heeft het museum natuurlijk aanvullende hygiënische maatregelen getroffen en wordt het publiek middels borden bij bezoek geïnformeerd.

 

 

 

Reacties