Gemeente steunt ondernemers

Wethouder Eltjo Dijkhuis.
Foto: GHHL

HET HOGELAND – Veel ondernemers, instellingen en organisaties zijn geraakt door het Coronavirus. Door het rijk en de gemeente zijn er diverse regelingen in het leven geroepen. Er ontstaan op dit moment in onze gemeente allerlei collectieve initiatieven van ondernemers(verenigingen). 

Het ondernemersplatform heeft gemeente Het Hogeland benaderd met de vraag budget beschikbaar te stellen om onder andere deze initiatieven te financieren. De raad wordt gevraagd middelen uit het geplande ondernemersfonds eerst in te zetten als ‘Fonds Economische Versterking’ en hiervoor een bedrag van 300.000 euro beschikbaar te stellen. Met deze financiële impuls kan de gemeente, in samenwerking met het Ondernemersplatform, initiatiefnemers meer in staat stellen collectieve initiatieven te ontplooien om het economische klimaat te versterken.

Wethouder Eltjo Dijkhuis: ‘Het is uniek dat we dit kunnen doen in deze financieel moeilijke tijd. We hebben als college besloten ondernemers niet alleen een hart onder de riem te steken, maar ook de raad te vragen middelen beschikbaar te stellen uit het geplande ondernemersfonds zodat deze mooie initiatieven ook echt uitgevoerd kunnen worden.’

Dit tijdelijke ‘Fonds Economische Versterking’ is een goede aanvulling op het economisch maatregelenpakket dat de gemeente al heeft voor ondernemers.

Reacties