Geen extra ruimte voor terrassen komende maandag

Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – Het gemeentebestuur is geen voorstander van het beschikbaar stellen van extra ruimte voor terrassen als de horeca-ondernemers volgende week maandag weer los mogen. Dat zei burgemeester Bolding – verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid – in reactie op vragen van het CDA-er Jan van der Wal.

Van der Wal deed de suggestie om de mogelijkheid te bieden bestaande terrassen uit te breiden en ook op plantsoenen en  pleinen voor de horeca terrasruimte beschikbaar te stellen. Hiermee zou meer ruimte voor bezoekers komen. Volgens de richtlijnen die donderdagmiddag door de Veiligheidsregio Groningen worden afgekondigd, zal zeker het aantal bezoekers op een terras aan beperkingen worden onderworpen. Extra ruimte zou, aldus Jan van de Wal, zeer welkom zijn.

Burgemeester Henk Jan Bolding stelde dat hoe dan ook de 1,5 meter regel voor de terrassen van kracht blijft, zoals die ook voor stoepen, pleinen en andere openbare plekken van kracht blijft. Hij wees erop dat voetgangers zich vrij moeten kunnen bewegen rond terrassen met in acht neming van het afstandsgebod. “De terrashouders moeten zelf de maatregelen handhaven. Als ze daarbij advies nodig hebben, zal de gemeente hun helpen en dat gebeurt nu al. Er is maatwerk nodig bij het toepassen van de voorschriften. We zijn niet vóór oprukkende terrassen omdat pleinen en plantsoenen beschikbaar moeten zijn voor recreatie en ander gebruik met in acht neming van de anderhalve meter ruimte.”/BM

Cookieinstellingen