Wethouder: “Gemeente heeft zorgbedrijf Ik&Zorg geen grond te koop aangeboden”

De dorpskern van Oldenzijl.
De dorpskern van Oldenzijl.
Foto: Berto Merx

OLDENZIJL – “Wat is er in Oldenzijl precies aan de hand en welke afspraken heeft het gemeentebestuur met Ik&Zorg gemaakt?” vroeg Karen Hansems van GemeenteBelangen aan wethouder Dijkhuis. Jan van der Wal van het CDA: “We werden getriggerd door de mogelijke verkoop van grond die ooit bestemd werd voor het uitbreiden van het kerkhof. Hoe zit dit?” wilde hij weten.

De aanleiding van de kwestie is de brief die maatschap Buurma de gemeenteraad stuurde over de plannen van het in Oldenzijl gevestigde zorgbedrijf Ik&Zorg. Naast tal van grieven noemde Buurma uitlatingen van Ik&Zorg waarin gemeld werd dat de gemeente Het Hogeland een stuk grond aan het bedrijf zou verkopen. Dit stuk grond was indertijd door de gemeente aangekocht om uitbreiding van het kerkhof mogelijk te maken.

Wethouder Eltjo Dijkhuis stelde in de raadsvergadering: “De gemeente heeft meerdere  brieven hierover ontvangen. Ik&Zorg heeft plannen om uit te breiden. Ze hebben een folder gemaakt en een enquête gehouden waarin de grondaankoop werd genoemd. De gemeente heeft daar geen betrokkenheid bij. De gemeente heeft die grond niet aan Ik&Zorg te koop aangeboden.” De wethouder bood de raad aan met een memo – een uitgebreidere documentatie – op de inhoud van de kwestie van de brieven terug te komen./BM

Cookieinstellingen