Bouw appartementen op Warringalocatie Winsum kan doorgaan

Foto: Archief HogelandNieuws

WINSUM – Het college van b. en w. wil meewerken aan de bouw van een complex van drie gebouwen aan de Kerkstraat 17a-19 (de Warringalocatie) in Winsum. Daar komen in totaal 15 appartementen.

Op de aanvraag voor een omgevingsvergunning zijn twee zienswijzen ingediend. Een zienswijze van een omwonende die zich met name zorgen maakt om een vermindering van woongenot en een zienswijze van het Cuypersgenootschap die zich richt tegen de sloop van de karakteristieke bedrijfswoning.

Het college is van oordeel dat het woongenot van omwonenden niet onevenredig wordt aangetast. Ten aanzien van de sloop van de karakteristieke woning is door de initiatiefnemer voldoende aangetoond dat zinvol hergebruik van het karakteristieke gebouw objectief gezien niet mogelijk is. Wethouder Eltjo Dijkhuis: “Wij willen graag ruimte bieden voor ontwikkelingen die bijdragen aan het versterken van Het Hogeland als aantrekkelijke woongemeente. De druk op de woningmarkt in de stad Groningen biedt kansen voor onze regio.” De provincie heeft onlangs met het plan ingestemd.

Cookieinstellingen