Reitdiepveer vaart voorlopig niet

Foto: Auwert Postmus

SCHAPHALSTERZIJL – Het Reitdiepveer – het veer tussen Aduarderzijl en Schaphalsterzijl – blijft voorlopig aan de steiger. Zolang het bestuur van het veer geen akkoord heeft van de Veiligheidsregio voor de voorgestelde coronamaatregelen aan boord, zullen fietsers en wandelaars geen gebruik kunnen maken van de waterverbinding. 

Voorzitter Johan Steen wil graag weer te gaan varen, maar wil zich ook aan de regels houden. Het Reitdiepveer kan normaal maximaal 12 fietsers/voetgangers overzetten, iets wat door de 1,5 meter afstandsregel niet haalbaar is.

Een commissie heeft daarom gekeken hoe de passagiers veilig en met voldoende onderlinge afstand zouden kunnen worden vervoerd. Naar aanleiding hiervan is een plan gemaakt dat is voorgelegd aan de Veiligheidsregio. Het antwoord laat echter nog op zich wachten.

Er is daarom besloten om de afvaarten een maand uit te stellen. Dit zal nu op 1 juli zijn, maar als het sein eerder op groen gaat, zal er worden gekeken of de dienstverlening versneld kan worden opgepakt.

 

Cookieinstellingen