Rotary trakteert mensen met verstandelijke beperking op concert met zanger Klaus

Dansen op de muziek van Klaus bij Cosis Klinkhamer in Uithuizen.
Foto: Rotaryclub.

LEENS – Vanavond om half ach treedt de zanger Klaus uit Warffum op voor de bewoners van De Sprank in Leens. Het initiatief komt van de Rotaryclub Uithuizen-Het Hogeland. Hiermee wil men mensen met een verstandelijke beperking een steuntje in de rug bieden in de coronatijd. Vrijdagavond treedt Klaus in Bedum op voor de bewoners van de vestiging van De Sprank aan de Steenuit (half zeven) en de Ransuil om acht uur.

De Rotary  bezorgde een aantal weken meer dan 700 bossen tulpen bij de verzorgingshuizen in de gemeente Het Hogeland. “Het zijn in deze Corona-tijden echter niet alleen de ouderen die geen bezoek mochten ontvangen, ook de mensen met een verstandelijke beperking worden door de maatregelen bijzonder hard geraakt,” zo zegt Anneke Sijpkens die de Klaus-actie aanjaagt: “Mensen met een verstandelijke beperking die in een instelling wonen kunnen niet of nauwelijks naar buiten, de dagbesteding is stopgezet en ook andere verzetjes zijn komen te vervallen. Daar bovenop begrijpen velen van hen niet waarom ouders, broers en zussen niet op bezoek kunnen mogen komen.”

De Rotaryclub – een netwerkorganisatie van mensen van divers pluimage die iets in de wereld willen betekenen – heeft bij de instellingen navraag gedaan over waar we de bewoners een plezier mee zouden kunnen doen.  “Het antwoord was: met muziek.  De voorkeur gaat uit naar Nederlandstalige muziek.  We zijn zeer verheugd dat we Klaus uit Warffum bereid vonden om de optredens op zich te nemen. Op maar liefst zeven locaties in onze regio met inwonende cliënten met een verstandelijke beperking,” aldus de club.

Afgelopen week al beleefden de mensen “een geweldig optreden” bij Cosis Klinkhamer in Uithuizen, bij Cosis Winsum en De Zijlen in Middelstum. “De optredens zijn een groot succes. We doen de mensen zo veel plezier met de Nederlandstalige muziek van zanger Klaus. Het is ontroerend om te zien hoe de mensen genieten van het muzikale verzetje,” aldus Sijpkens/bm

Reacties