Een speciale dag voor Freddie de Graaf

Foto: Berto Merx

WINUM – Het is een speciale dag voor Freddie de Graaff (49). Hij werkt op de kop af 25 jaar bij het OK-tankstation in Winsum en dat gaat niet onopgemerkt voorbij.

In de shop ligt een groot stuk canvas waar de klanten hun felicitaties op schrijven. Koffie en kleingebak staat gereed. En Freddie heeft een feestslinger om zijn nek. “Ik werkte bij de C1000 en op een bepaald moment vroeg mevrouw Oldenhuis of ik zin had een paar dagen mee te lopen bij het tankstation. Zo ben ik hier terecht gekomen.”

De Graaff is geboren en getogen in Middelstum, verhuisde naar Winsum. De leukste, mooiste klant is Hans Loohof uit Wehe. “Ik weet trouwens geeneens of hij Loohof heet. Op z’n scooter of wat-ie dan wel rijdt, komt hij aan en altijd een vrolijke, opvallende uitstraling om zich heen. De helm af en de cowboyhoed op. Dat is Hans. De minst leuke klant was een vrouw die viel en daarna beweerde dat het mijn schuld was en dat ik haar verkeerd geholpen had. Dat is niet zo leuk. Ik heb nog klanten die niet goed met de zelfbediening van de pomp kunnen omgaan. Dan ga ik even naar buiten, even helpen. Dat is wel het mooiste van dit werk. Contact met mensen.”

De Graaff is naast z’n werk ook nog fanatiek voetballer. Zijn hele leven al. Hij speelt nu nog in een elftal met een nummer dat aangepast is aan leeftijd en algehele conditionele kwaliteiten van de spelers: “De gezelligheid na de training en de wedstrijd, dat is nu eigenlijk veel belangrijker dan de uitslagen…..”/bm.

Cookieinstellingen