Gemeente koopt zalencentrum De Hoogte

Foto: HogelandNieuws

WINSUM – Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om akkoord te gaan met de aankoop van zalencentrum De Hoogte in Winsum. Reden voor de aankoop zijn de plannen die er liggen voor de ontwikkeling van dit gebied. Als vervolg op de aanpak van het centrum van Winsum, die nu gaande is, ligt er een aansluitend plan: ‘Wierde van Waarde’.

Het idee achter dit plan is om te onderzoeken of het gebied rond het zalencentrum anders kan worden ingevuld en ingericht, bij voorkeur niet met winkels, maar met een andere publiekstrekker, zoals culturele of maatschappelijke doeleinden. Ook is het de bedoeling de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid rond de winkels in de Hoofdstraat Obergum te verbeteren.

De planvorming voor de aanpak van het gebied gaat in samenwerking met de directe omgeving. Verantwoordelijk wethouder Harmannus Blok: “Wij zien dit als een kans om het centrum van Winsum nog verder te versterken. Op deze manier kunnen wij daadwerkelijk veranderingen in dit gebied bewerkstelligen.”

Vanuit het Nationaal Programma Groningen is in mei 2019 subsidie verstrekt voor een ‘plus’ op de vier centrumplannen van Het Hogeland, waaronder die voor Winsum en het plan ‘Wierde van Waarde’.

De aankoop van De Hoogte biedt de gemeente de mogelijkheden en ruimte om in de toekomst stedenbouwkundige en ruimtelijke verandering in dit gebied te realiseren. In afwachting van de verdere planvorming blijft zalencentrum De Hoogte voorlopig gehandhaafd. Het pand wordt de komende jaren verhuurd aan de huidige exploitant.

Cookieinstellingen