Toby maakt gigantische stappen dankzij voetbalkamp FC Groningen

Foto:

USQUERT – Het FC Groningen Voetbalkamp wordt komende zomervakantie liefst zes weken gehouden. Naast vier weken op Sportpark Corpus den Hoorn wordt het voetbalkamp ook georganiseerd in Wildervank en Roden. De 9-jarige Toby Bolhuis uit Usquert deed vorig jaar voor het eerst mee aan het FC Groningen Voetbalkamp en heeft zich ook voor komende zomer ingeschreven voor een voetbalweek op Corpus.

Toby is helemaal gek van voetballen en in het bijzonder van FC Groningen. Hij voelt zich fitter door het voetbal en maakt veel plezier op het veld. Thuis op zijn eigen kamer heeft Toby een speciaal FC-plakje aan de muur gehangen met onder meer foto’s van spelers inclusief handtekeningen. “Veel van die handtekeningen heb ik vorig jaar gekregen op het voetbalkamp,” vertelt Toby, lid van VV Usquert. “Ik heb ook een seizoenkaart en het was heel bijzonder om de spelers te ontmoeten en een praatje te maken.”

Veel geleerd

Het ontmoeten van de spelersgroep is één van de onderdelen van het FC Groningen Voetbalkamp. Naast veel plezier wordt er vier dagen achter elkaar keihard getraind. “Het is anders dan op onze club, met veel meer verschillende oefeningen. De trainers kunnen alles heel goed uitleggen. Daardoor heb ik heel veel geleerd. Ik kan nu sneller dribbelen, beter schieten en gemakkelijker een tegenstander uitspelen. Ook heb ik tijdens het FC Groningen Voetbalkamp nieuwe vrienden gemaakt!”

Toby kwam iedere dag moegestreden, maar toch vol energie thuis na de trainingen van het voetbalkamp. “De eerste dag dacht ik: ‘hoe gaat hij dit volhouden?’ Vier dagen lang,” vertelt moeder Bonnie “Maar de volgende ochtend had hij zoveel zin om weer heen te gaan. Het is wonderbaarlijk om te zien hoeveel extra zelfvertrouwen hij heeft gekregen op het veld. Daarin heeft Toby sinds deelname aan het FC Groningen Voetbalkamp echt stappen vooruit gezet.”

‘Lattenman’

Toby wordt door zijn teamgenoten bij VV Usquert af en toe de ‘lattenman’ genoemd. Hij schiet namelijk geregeld een bal op de lat. “Dat komt omdat ik graag in de kruising wil schieten, maar ik mik vaak nog iets te hoog” lacht de jonge voetballer. “Vorig jaar heb ik met Deyovaisio Zeefuik een wedstrijdje latje schieten gedaan op het voetbalkamp. Hartstikke leuk. Ook heb ik een goal gemaakt tegen keeper Marco van Duin. Het FC Groningen Voetbalkamp is echt ontzettend leuk en leerzaam om aan mee te doen. Er wordt veel plezier gemaakt, we leren veel nieuwe dingen en ik heb nu al zin in het komende voetbalkamp in de zomervakantie.”

Aanmelden

Wil jij na de zomervakantie ook met meer zelfvertrouwen op het voetbalveld staan? Doe dan deze zomer mee met het FC Groningen Voetbalkamp! Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden vind je op: www.fcgroningen.nl/voetbalkamp

Reacties