Kunstensubsidie: In het vuistje vasthouden wat men had

Foto: Wikipedia

HET HOGELAND – Van de culturele instellingen op Het Hogeland krijgt alleen de Menkemaborg in Uithuizen wat meer subsidie in het advies van de provinciale Groninger Kunstraad.

De Kunstraad Groningen stelde voor de periode van de komende drie jaar het advies voor de subsidiëring van de kunsten in de provincie vast. Dat is gemakkelijk voor het provinciebestuur.

Het Berlagehuis in Usquert heeft bij de provincie voor 50 duizend euro gevraagd, het museum krijgt in het advies van de Kunstraad niets. De borg Verhildersum had 178 duizend gevraagd, maar krijgt slechts het zelfde bedrag – 153 duizend – in het vuistje.

Het is helemaal een zaak van in het vuistje houden van wat men had. Het Hogeland Museum blijft op 116 duizend; hoewel men 150 duizend had aangevraagd.

Van de talloze instellingen die in het advies de revue passeren, is het afwijzen van de verhoging van 100 duizend naar 350 voor de Stichting Oude Groninger Kerken opmerkelijk. Net zo opmerkelijk is het afwijzen van de aanvraag van Biblionet van 2,2 miljoen. Deze organisatie krijgt in het advies 1,33 toegewezen en blijft daarmee op gelijk staan./bm

Cookieinstellingen