Joop Kaas met pensioen (filmpje)

Schildeij Luciën Olinga
Schildeij Luciën Olinga
Foto: HogelandNieuws

WINSUM – Joop Bakker (bijna 65) is een markante Winsumer. Joops donkere stem, bruine lijf, de tennis- en tafeltennis-verhalen zijn vaak onderwerp van gesprek. Joop (tafel)tennist ondanks zijn hoge leeftijd nog altijd wat bekers en lintjes bij elkaar, maar het meest trots vertelt Joop over zijn werk.

Pieterpadlopers (vooral de vrouwelijke) die een terrasje in Winsum aandoen worden nog al eens getrakteerd op smeuïge verhalen over de excellente kazen van Friesland Campina uit Bedum. Komen de lopers voor een tweede wandeling in Winsum dan wordt er vaak gevraagd of de directeur of verkoopleider van de kaasfabriek er ook is.

Joop heeft dinsdag officieel afscheid genomen van Friesland Campina, collega’s en zijn geliefde kazen. Bij hoge uitzondering (omdat het voor Joop was), mocht een verslaggever van HogelandNieuws de kaasfabriek in om een filmportretje van Joop te maken. Na gesprekken met managementleden, collega’s en Joop zelf is één ding zeker: bij Friesland Campina heeft een wandelend monument zijn smetteloos witte kleding voor het laatst in de daarvoor bestemde container gegooid.

 

Tekst: Cees v/d Meent

Cookieinstellingen