Jubilaris bij Kunst na Arbeid

Foto: Usquert Net

USQUERT – Toneelvereniging Kunst Na Arbeid uit Usquert is dit jaar weer een jubilaris rijker. Tijdens de jaarlijkse seizoensafsluiting van de vereniging, welke dit jaar vanwege de Corona-crisis op 1,5 meter afstand gehouden werd, werd vastgesteld dat Martha Brugge-Huizinga maar liefst 25 jaar lid is van de toneelvereniging.

Tijdens de seizoensafsluiting werd Martha daarom uiteraard even flink in het zonnetje gezet. 25 jaar is immers een mooie mijlpaal om even bij stil te staan. Martha is in 1995 lid geworden en heeft zich in die afgelopen jaren flink ingezet voor de toneelvereniging. Zij is actief spelend lid en is daarbij ook al vele jaren actief als bestuurslid van de vereniging. Daarnaast is zij samen met haar man en hun bedrijf Onderhoudsbedrijf Conny Brugge uit Usquert één van de vaste sponsoren van de toneelclub. De afgelopen vier jaar was ze ook nog eens samen met een paar andere leden van de club leidster bij de jeugdafdeling van K.N.A. Uit handen van voorzitter Harald Wiersema kreeg zij een grote bos bloemen overhandigd en een Oorkonde als blijk van waardering van 25 jaar inzet en lidmaatschap voor Kunst Na Arbeid. Volledig verrast nam ze de bloemen en haar oorkonde in ontvangst. Ze was er zichtbaar blij mee.

De toneelvereniging heeft daarmee het toneelseizoen 2019-2020 afgesloten. Het was voor de club een andere afsluiting dan normaal vanwege de Corona-crisis. De vereniging heeft in februari nog met de jeugdafdeling op de planken gestaan en hebben een spetterende uitvoering gegeven. Toen was daarna de beurt aan de volwassenen groep van Kunst Na Arbeid om op te treden, maar de Corona-crisis gooide roet in het eten. De toneeluitvoering werd uitgesteld naar oktober, in de hoop dan wel een toneeluitvoering op te kunnen voeren. Zoals het nu lijkt kan deze uitvoering, met de huidige richtlijnen in de strijd tegen Corona, ook niet gaan plaatsvinden in het dorpshuis te Usquert. Daarom komt de toneelvereniging binnenkort met meer informatie naar buiten omtrent de uitvoering die daarom wederom afgelast gaat worden. Meer informatie volgt dus binnenkort…

Kunst Na Arbeid hoopt komend seizoen gewoon weer op de planken te staan samen met Martha Brugge als jubilaris en dan viert de toneelvereniging zelf namelijk ook nog een mijlpaal. De vereniging bestaat dan maar liefst 90 jaar.

Cookieinstellingen