Raad Achtkarspelen furieus over nieuwe directeur Het Hogeland

Foto: LinkedIn

HET HOGELAND – Gemeente Het Hogeland heeft een nieuwe directeur, de heer Erik van der Laan, maar heeft gemeente Het Hogeland met Van der Laan de ‘frisdenker en pionier’ gevonden waarna zij op zoek was? Van der Laan heeft ruime bestuurlijke ervaring en een breed netwerk, maar tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag bleek dat niet ‘het toe zijn aan een nieuwe uitdaging’, zoals gemeentesecretaris Van der Laan als reden van zijn vertrek had opgegeven, maar een relatie met een vrouwelijke ambtenaar van de afdeling Sociaal Domein en dat maakte dat hij volgens het college van burgemeester en wethouders niet langer kon aanblijven als directeur van de organisatie.

 

Schijnheilig verhaal

Tjibbe Brinkman (FNP): “Wij krijgen een schijnheilig verhaal over een nieuwe uitdaging, maar ik begrijp dat de nieuwe uitdaging al in het gemeentehuis heeft plaatsgevonden.”

PvdA-raadslid Sjon Stellinga: “Het zal wel kloppen dat de vergoeding die Van der Laan krijgt binnen de wet past, maar dat inwoners ,,aan de rand van het voetbalveld” het niet zullen begrijpen.

Harrie Graansma (PVV): “Het is niet de gemeente die de fout ingegaan is, en die zou dan ook geen ontslagvergoeding moeten geven. Hij noemde de gang van zaken ,,volstrekt immoreel.”

 

Vergoeding

Van der Laan krijgt een ontslagvergoeding mee van € 65.000,00 euro. In het slechtste geval zou daar tot en met 2024 nog ruim 380.000 euro bijgekomen zijn aan te vergoeden WW-rechten, maar zover komt het gelukkig niet want Van der Laan is waarschijnlijk de frisdenker die door Het Hogeland gezocht werd./CM

 

Info Van der Laan (van zijn Linkedln)

 

Bronnen: Friesch Dagblad, Leeuwarder Courent,  LinkedIn, gemeente Het Hogeland

 

 

Reacties