Joop Bergman nieuw lid gemeenteraad voor de SP

Midden op de achterste rij, de opvolger van Herkströter, links vooraan.
Midden op de achterste rij, de opvolger van Herkströter, links vooraan.
Foto: SP Het Hogeland (Archief)

ONDERDENDAM – Joop Bergman is de opvolger van Sandra Herkströter in de gemeenteraad. Dit liet een tevreden Angelique Schoonewille, begeleider van de afdelingen van de SP in de provincie Groningen, vanavond direct na afloop van de “constructieve bijeenkomst” van de partij.

De partij vergaderde vanavond in het Onderdendamster dorpshuis over hoe het nu verder moet. Het bestuur van de afdeling Het Hogeland is afgetreden. Linda Visser de voormalige fractievoorzitter in de Hogelandster raad, is voor zichzelf begonnen onder de naam Fractie Visser. Herkströter is uit de raad gestapt maar heeft haar zetel voor de SP beschikbaar gesteld.

Op de kieslijst stond de theoloog Rinze Mook uit Zoutkamp op plaats drie. Hij liet vrij snel weten het raadslidmaatschap voor de SP niet te ambiëren. Hij maakte deel uit van het bestuur dat eerder de pij aan de wilgen hing. Nummer vier op de lijst staat Joop Bergman uit Zandeweer. Bergman is door de leden aangewezen als nieuw raadslid voor de eenmansfractie van de SP. Hij zal, als alles goed gaat, na de zomer geïnstalleerd worden.

 

Cookieinstellingen