Boeren verliezen kort geding tegen Veiligheidsregio

Vrijdag 3 juli in Adorp.
Vrijdag 3 juli in Adorp.
Foto: ProNews

GRONINGEN – De protesterende boeren van Farmers Defence Force (FDF) hebben de rechtszaak die ze tegen de Veiligheidsregio Groningen hebben aangespannen, vanochtend verloren. Het verbod op demonstreren met trekkers en andere landbouwvoertuigen blijft staan.

De Veiligheidsregio stelde afgelopen maandagochtend een verbod in op het demonstreren met trekkers en andere landbouwvoertuigen. Sinds vorige week donderdag was het bijna dagelijks raak met protesterende boeren in en om de stad Groningen. Volgens de boerenactiegroep is het verbod een inperking van het grondrecht op demonstreren. De rechter verwierp in het kort geding de argumenten van FDF, waardoor het verbod van de Veiligheidsregio van kracht blijft.

Boeren organiseerden de demonstraties uit onvrede over landbouwminister Schouten die wil dat de boeren geen eiwitrijk krachtvoer meer gebruiken omdat daarmee de uitstoot van stikstof omlaag gaat. Volgens de boeren gaat dit ten koste van de melkopbrengst en van de gezondheid van hun koeien.

 

Cookieinstellingen