Ontdek de verhalen van het Waddengebied

Foto: HogelandNieuws

Zeg Wadden, en de meeste mensen denken aan de Waddeneilanden en de Waddenzee. Maar ook het Friese, Groningse en Noord-Hollandse kustgebied vallen onder het Waddengebied. Waar je ook komt, overal zijn onbekende plekken, bijzondere verhalen en verrassende smaken te ontdekken. Elk eiland en elk kustgebied heeft haar eigen charme en authentieke eigenschappen. Nieuwsgierig naar wat er zoal te beleven valt? Visit Wadden licht hieronder een tipje van de sluier op.

In de vele duizenden jaren na de laatste ijstijd hebben weer, wind en water de Wadden gevormd. Een uitgestrekt gebied dat befaamd is om de Waddeneilanden, de Waddenzee, de uitzonderlijke landschappen, en de rijkdom aan diersoorten. Nergens anders in de wereld is een gebied te vinden dat lijkt op deze kuststrook, die loopt van Den Helder tot het Deense Esbjerg. De Waddenzee pronkt niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Elk Nederlands Waddeneiland heeft een eigen gezicht, de Waddenzee ziet er ieder moment van de dag anders uit. Ook op het vasteland is er volop diversiteit. Het weidse polderlandschap en de vele historische plaatjes typeren de waddenkust van Noord-Holland. Die van Friesland valt op vanwege haar terpdorpen met middeleeuwse kerkjes gebouwd op de bodem van de voormalige zee. De Groninger waddenkust is wéér anders door onder andere zijn oude terpen- en wierdenlandschap.

De overeenkomsten van alle verschillende gebieden in het Waddengebied? Puurheid, authenticiteit en kleinschaligheid.

Meer info VISIT WADDEN

Cookieinstellingen