1,5-meter-zomerconcerten door het Cottage Ensemble

21 augustus in kerkje Breede
21 augustus in kerkje Breede
Foto: HogelandNieuws

WARFFUM – Hoe geef je als internationale topmuzikant een draai aan je ingestorte plannen door een globale pandemie? Een groep vrienden met Nederlandse roots bedacht hier iets op. Ze verzamelden en verenigden zich opnieuw op Nederlands grondgebied nadat ze over de hele wereld verspreid hun kunsten ten gehore brachten. Op 21 augustus treden ze op in Warffum en Winsum.

Het is nu zo ver. “Samen brengen we live klassieke muziek dicht bij u. Terug in de concertzaal, mét inachtneming van een veilige anderhalve meter afstand,” zo laat de in Winsum woonachtige  Gerbrich Meijer weten.

Het in quarantaine opgerichte Cottage Ensemble.

Naast Meijer bestaat het ensemble uit  Hanna Guirten, Emma van Schoonhoven, Iedje van Wees en Michiel Wittink. De muzikanten wonnen de afgelopen jaren een plek in het European Union Youth Orchestra (EUYO) en leerden elkaar hier goed kennen. Ook Frans van Schoonhoven heeft zich als internationale musicus aangesloten bij het in quarantaine opgerichte Cottage Ensemble. “We vinden het belangrijk om verbinding te leggen met het publiek, en hebben dit zeer gemist de afgelopen tijd. Nu er gelegenheid is om muzikaal contact te maken, verheugen we ons hier enorm op,” zo laat men weten

Het ensemble bestaat uit een strijkkwartet, een hoorn en een klarinet, een perfecte bezetting om het hoornkwintet van Mozart en het klarinetkwintet van Von Weber ten gehore te brengen. Het is volgens hen een voorrecht om op eigen bodem op het podium te mogen staan, en ze hopen u te verwelkomen op een van de onderstaande plaatsen.

21 augustus: 16.00 uur, Kerk Breede, Warffum; 20:00 uur, Synagoge Winsum, VIP-concert
22 augustus: 15.30 uur, De Buitenhof, Bedum; 19.30 uur Kerk Feerwerd, Feerwerd

De concerten duren één uur, zonder pauze, en een kaartje kost €15,. Email: [email protected] of telefonisch: 0650965970.

 

Cookieinstellingen