Wereldkampioen nagelstyling komt uit Winsum

Foto: Glossy Swan

WINSUM – Katarzyna ‘Glossy Swan’ Rogus is op 12 juli 2020 wereldkampioen geworden in de nagelstyling. Het duurde even voor de prijzen uit Londen werden opgestuurd, maar nu ze er zijn kan de wereldkampioen ermee op de foto. 

De organisator Innovation Beauty Academy uit Northampton in het Verenigd Koninkrijk heeft deze wereldwijde wedstrijden georganiseerd onder de naam Nail On Competition. Dit was de kans voor zowel de beginnende als aan gevorderde nagelstylisten (m/v) over de hele wereld, om hun skills te laten beoordelen door een vakkundige jury.

Niveaus

Voor deze wedstrijden was er de mogelijkheid om op 3 niveaus mee te doen: Novice, Professional en Expert. De 5 categorieën waren: non scissors manicure, extreme shaped, mix nail art box, perfect almond en gel polish manicure.

Behalve de eerste 3 plekken per categorie en niveau was het mogelijk om de All-round kampioen “overall” te worden, de zogenaamde Global Champion, The Winner of the Winners.

Jury

De jury leden voor deze wedstrijden zijn over de hele wereld geselecteerd o.a. Naillympia Global Champions; Madelene Wolf uit Sweden, Lena Kurach uit Polen en Joanna Bandurska uit Polen waren van de partij. Er waren ook vooraanstaande jury leden aanwezig uit landen als Verenigde Staten, Canada, Japan, Rusland, Vereningd Koninkrijk, Duitsland en nog een aantal andere landen. De jury bestond uit totaal 23 personen.

Winnaar

Op 12 juli 2020 om 20:00 was het mogelijk om via een livestream de uitslag te volgen. Tot Kasia haar verbazing, won ze 3 podium plekken en uiteindelijk ook de titel van Global Champion. Behalve de titel en 4 prachtige bekers, wordt er een artikel gewijd aan Kasia voor haar prestatie in de prestigieuze vakblad Scratch Magazine. Daarnaast zal Kasia diverse prijzen ontvangen van de organisatie en de jury leden.

Glossy Swan

De in Polen geboren Kasia Rogus (30), ook wel bekend als Glossy Swan, woont sinds 9 jaar in Nederland. Ze timmert sinds een aantal jaren aan de weg en was vorig jaar Nederlandse kampioene geworden in de nagelstyling. Inmiddels heeft ze 28 trofeeën gewonnen. Haar droom was om eens mee te doen aan globale kampioenschappen, om te kijken hoe ver ze zou kunnen reiken. Echter, om bij de eerste deelname direct de titel van de Global Champion te winnen, had ze nooit durven dromen.

“Ik had dit nooit, maar echt nooit verwacht. Ik heb hier zo hard voor gewerkt, veel tegenslag gehad en toch is het gelukt. Mijn droom is uitgekomen en daarom wil ik tegen iedereen het volgende zeggen: Als je iets heel graag wilt, moet je nooit opgeven. Volg je hart, volg je passie en werk hard. Dromen komen wel degelijk uit”, aldus de kersverse wereldkampioene.

De wereldbeker centraal tussen eerder gewonnen prijzen
Cookieinstellingen