Het einde van WinsumNieuws nadert

Foto:

HET HOGELAND – Op 1 april 2014 werd de nieuwssite WinsumNieuws gelanceerd. In 2017 werd MarneNieuws overgenomen en ook die site is een groot succes. Een logische stap was om bij vorming van gemeente Het Hogeland de naam te veranderen in HogelandNieuws. Het verslag doen van nieuws in de grote, nieuwe gemeente was een grote uitdaging, maar de verslaggevers, fotografen, videografen en redacteuren zijn met vlag en wimpel geslaagd.

In ruim 6 jaar publiceerden de medewerkers 13.510 berichten. 1.616.570 gebruikers zorgden voor 11.781.354 paginaweergaven (gegevens Google Analytics), een ongekend hoog aantal voor een lokale/ gemeentelijke nieuwssite.

De nieuwssite bleek erg interessant voor adverteerders en mede dankzij hen kon de site doorgroeien tot een begrip, ook ver buiten de gemeentegrenzen.

En nu nadert het einde van een prachtige periode, WinsumNieuws/ De MarneNieuws/ HogelandNieuws gaan stoppen. De sites, de Facebookpagina’s en de Twitteraccounts gaan binnenkort op zwart/ van het internet. We brachten het nieuws, de achtergrondverhalen, de interviews, de grappige, de ontroerende en soms droevige verhalen met grote gedrevenheid en inzet. ‘Waar nieuws ontbreekt groeien de geruchten‘ was de slogan en de leidraad om het werk te doen. De medewerkers van de nieuwssites bedanken de adverteerders, de lezers, de tip- en aangevers, de verenigingen/ organisaties, de gemeente(n) en de hulpdiensten voor meer dan 6 geweldige jaren.

De eigenaar van de sites bedankt alle medewerkers voor hun inzet, kennis en tijd, heel veel tijd. Zonder anderen tekort te willen doen een speciaal woord van dank aan vriend Ard Torrenga, die vrij snel na de start aansloot.

 

Blijven de inwoners van Het Hogeland nu verstoken van nieuws, sport, roddel en achterklap, de uitgaansagenda? Nee, er komt iets nieuws:

OMROEP HET HOGELAND

Omroep Het Hogeland gaat binnenkort starten. De lokale zender van Het Hogeland gaat uitzenden op televisie (Ziggo kanaal 44, KPN/ XS4ALL kanaal 1479), radio (Ziggo kanaal 919, KPN/ XS4ALL kanaal 1479) en publiceren op www.omroephethogeland.nl

Je kunt de omroep volgen via de Facebookpagina, Twitter, Instagram, YouTube en WhatsApp (koppeling volgt).

De programmering is klaar, de apparatuur staat klaar om ge├»nstalleerd te worden, de studio in De Blauwe Schuit te Winsum is verbouwd en wordt voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van (social)media. De omroep heeft meer dan 20 vrijwilligers en heeft ruimte voor nog meer. De omroep is er voor jou en door jou. De slogan is duidelijk: ‘Wij (de inwoners van gemeente Het Hogeland) zijn Omroep Het Hogeland’.

De omroep wil verbinden, ruimte bieden voor initiatieven, aandacht geven, leuke, interessante en informatieve programma’s combineren met entertainment. De programmamakers zijn er klaar voor en staan te trappelen om te starten.┬á Je kunt de laatste loodjes volgen via Facebook en Twitter.

Om een eerste indruk te krijgen kun je hieronder het introductiefilmpje bekijken.

Reacties