Vakantieweek 2020 op Meij prima verlopen

De organisatie kan terug zien op een zeer geslaagde week
De organisatie kan terug zien op een zeer geslaagde week
Foto: Vakantieweek Uithuizermeeden

UITHUIZERMEEDEN – De vakantieweek op Meij zit er weer op. Zaterdag was de aftrap van de verkorte, aangepaste (online)speelweek, die op woensdagavond zoals altijd met de traditionele avondsluiting en hagenpreek eindigde.

Vakantieweek 2020 in Uithuizermeeden kende een aangepast programma, waarbij rekening werd gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Waar normaal op de zaterdagochtend – na het dauwtrappen – een groot gezamenlijk ontbijt op het Johan van Veenplein wordt gehouden, konden nu ontbijtboxen worden gekocht, die thuis werden genuttigd. Liefst 100 boxen (280 ontbijtjes) werden aan huis bezorgd.

Bezorging ontbijtbox

Aan de pubquiz op zaterdagavond namen 17 teams deel.

Voor de kleintjes was er de dagelijkse poppenkast, online. De interactie tussen de poppen en kinderen van live poppenkast ontbrak, maar de kleintjes zullen er niet minder van genoten hebben.

Super televisie is ‘De vakantieweek draait door’. Nieuws, nonsens en muziek van de cabaretgroep binnen de begeleiding van de vakantiekweek. Voor de aflevering van dinsdag 11 augustus, klik hier.

Meer boxen

Er werden deze week meerdere boxen uitgedeeld. Zo was er ook nog de verrassingsbox, met daarin speeltjes zoals een waterpistool, bellenblaas, stoepkrijt en een stuiterbal. Hiervan werden 90 uitgedeeld. Daarnaast was er voor de culinaire liefhebbers de bakbox, met daarin de ingrediƫnten en recept voor koekjes. Er huizen schijnbaar vele kleine koekjesmonsters op Meij, aangezien er 85 boxen moesten worden bezorgd.

Het traditionele soep eten moest dit jaar ook thuis, maar daarvoor kreeg je wel het recept van de tomatensoep van de organisatie. Iedereen at dus dezelfde soep, alleen uit verschillende pannen.

De afsluitende woensdagavond stonden een fietstocht en een vossenjacht op het programma, met boogschieten en limbodansen, de enige fysieke onderdelen van deze vakantieweek.

De weekafsluiting werd tot slot online gezet.

Cookieinstellingen