Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra komt naar Winsum

Foto: Youtube

WINSUM – Iedereen wil het mooiste dorp van Nederland bezoeken. Zo ook de Amerikaanse ambassadeur Pete (Cornelis Piet) Hoekstra. Samen met zijn vrouw bezoekt hij aanstaande dinsdag 8 september het allermooiste dorp. 

Al lange tijd stond Winsum op de wensenlijst van de Amerikaanse ambassadeur om te bezoeken. Waarom? Hij is geboren in Groningen, maar zijn oma woonde in Winsum. Op driejarige leeftijd vertrok hij met zijn ouders naar Amerika. Met dit bezoek gaat hij gaat terug naar zijn roots.

Burgemeester Henk Jan Bolding en voorzitter van de Ondernemersvereniging Henk Sok verwelkomen de ambassadeur en zijn vrouw bij Recreatiecentrum Marenland. Na een eerste kennismaking maken de ambassadeur en zijn vrouw een dorpswandeling onder leiding van een van de dorpsgidsen.

Pete Hoekstra en Donald Trump

Tijdens de presidentsverkiezingen in 2016 voerde Hoekstra actief campagne voor Donald Trump. Na diens zege leek Hoekstra kandidaat nummer 1 om directeur van de CIA te worden. Die job ging echter aan z’n neus voorbij. In 2017 werd hij voorgedragen om ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland te worden. Nadat de senaat had ingestemd, werd hij in december van dat jaar beëdigd. Januari 2018 overhandigde hij z’n geloofsbrieven aan koning Willem-Alexander.

Cookieinstellingen