Oversteek sluis Stad en Lande bij Zuidwolde weer open

Foto: HogelandNieuws

ZUIDWOLDE – De oversteek over het Boterdiep tussen de wijk Beijum en de vestiging van Hornbach via de sluis Stad en Lande is vanaf vandaag 7 september weer open voor het publiek. Er worden vandaag nieuwe draaihekken geplaatst aan weerszijden van de oversteek over de sluisdeuren die het dichtstbij de vestiging van Hornbach ligt.

Met het aanbrengen van nieuwe stevige stalen draaihekken hebben we een meer ‘hufterproof’ oplossing gevonden. Deze oplossing zorgt ervoor dat fietsers moeten afstappen om de oversteek te maken. Dat is de belangrijkste voorwaarde voor een voldoende veilige situatie.

Waterschap Noorderzijlvest sloot de oversteek eerder dit jaar af vanwege een aantal ernstige veiligheidsincidenten. “Na een grondige analyse en overleg met de gemeente Groningen ging de oversteek eerder deze zomer weer open met een aantal aanpassingen om de situatie voldoende veilig te maken. Klaphekjes die er toen ook voor moesten zorgen dat fietsers moeten afstappen, werden kort na de openstelling vernield aangetroffen. Dat noopte het waterschap tot het opnieuw afsluiten van de oversteek,” zo laat het waterschap weten.

De sluis is in de basis een waterstaatkundig bouwwerk. In die functie is het niet direct een plek waar je logischerwijs kunt oversteken: “In de loop der tijd is dat gebruik wel ontstaan omdat de sluis voor veel mensen een vanzelfsprekende en praktische oversteek biedt. Het waterschap wil die mogelijkheid blijven faciliteren maar dan wel op een voldoende veilige manier. Dat is nu, hopen we, afdoende gerealiseerd.”

Cookieinstellingen