Jeugddetentie voor 21-jarige Oldenzijler

Foto: WN

GRONINGEN – De 21-jarige man uit Oldenzijl die eind vorig jaar een man en vrouw mishandelde op een muziekfeest in Uithuizen is tot een jeugddetentie van 200 dagen – waarvan 122 dagen voorwaardelijk – veroordeeld. De straf komt nagenoeg overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

De man mishandelde op 3 november 2019 uit het niets twee feestgangers op een feest in sporthal De Mencke in Uithuizen. De slachtoffers, een man en een vrouw, stonden te wachten op een taxi en werden zomaar aangevallen door de dronken Oldenzijler. De man werd in zijn rug en vervolgens in het gezicht geschopt. Het slachtoffer liep daarbij een gebroken neus en oogkas op.

Vervolgens stompte hij de vrouw tegen haar hoofd, die daardoor tegen de grond ging. Omstanders belden vervolgens de politie en een ambulance.

De rechtbank was het met het OM eens dat de 21-jarige op een kinderlijk niveau functioneert en vindt daarom jeugdstrafrecht passend. De man wordt inmiddels begeleid en werkt hier goed aan mee. Hij moet het mannelijke slachtoffer wel een schadevergoeding van bijna 3000 euro betalen.

Cookieinstellingen