Raad waarschuwt voor Tirrellitus bij goedkeuring plannen Het Aanleg

Foto: HogelandNieuws

WINSUM – De gemeenteraad stelde 50 duizend beschikbaar voor de ontwikkeling van het plan voor verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein Het Aanleg. 

Het college van b. en w. heeft de ontwikkelingsvisie laten opstellen voor de toekomst van het bedrijventerrein Het Aanleg. Het bleek dat er behoefte is aan extra terrein. Een behoefte die het college heeft vastgesteld bij de huidige bedrijven maar ook door belangstellenden van buiten voor bedrijvengrond.

De verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein aan de noordkant van Winsum kost de gemeente geld, maar levert ook geld op door de verkoop van terreinen. Binnen deze ontwikkelingsvisie blijkt uitbreiding van het huidige bedrijventerrein goed mogelijk. Op basis van de ramingen kunnen de sportvelden ten zuiden van het Omsnijdingskanaal budgetneutraal worden ontwikkeld. Daarom stellen wij uw raad tevens voor om deze sportvelden als bedrijventerrein te ontwikkelen en hiervoor een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen van € 50.000, zo zegt het college in het voorstel aan de gemeenteraad.

Het totale plan voor Het Aanleg. Het ontwerp is van HKB Stedenbouwkundigen

In het kader van de uitvoerbaarheid is deze conceptvisie op de financiële consequenties doorgerekend. Uit de financiële raming volgt dat de ontwikkeling van de zuidelijke sportvelden (de voormalig voetbalvelden van Viboa) tot bedrijventerrein naar verwachting budgetneutraal kan plaatsvinden. Dit is de eerste fase.

De ontwikkeling van de overige onderdelen uit deze gebiedsvisie gaat geld kosten. De verdere ontwikkeling van het noordelijke sportveld, het verplaatsen van de route voor doorgaand verkeer richting Schouwerzijl en de aanpassing van de Schouwerzijlsterweg kunnen slechts met een financieel tekort worden gerealiseerd, zo stelt het college.

De raad was complimenteus en gaf het groene licht voor fase 1 met de waarschuwing op Tirrellitus. Wethouder Dijkhuis begreep de hint heel goed: “Het spreekt vanzelf dat er duidelijke rapportage naar de raad komt als zich tegenvallers voordoen. Over een jaar krijgt de raad het plan in detail voorgelegd.”

Berto Merx

Cookieinstellingen