Arie en Nel, ‘diamantjes’ in Leens

Foto: Egbert Euser

LEENS – Vandaag – 14 september – is het precies 60 jaar geleden dat Arie Jol en Petronella van Duijn elkaar het jawoord gaven op het stadhuis van Den Haag. Wethouder Mariette de Visser kwam vanochtend het diamanten echtpaar namens gemeente Het Hogeland feliciteren in het Zonnehuis in Leens, waar het echtpaar woont. De ‘bruidegom’ kon twee keer gefeliciteerd worden, het was immers ook z’n verjaardag.

Arie en Nel leerden elkaar kennen op de boulevard van Scheveningen. “Het was liefde op het eerste gezicht”, zegt de nu 83-jarige Arie. Ze woonden in het ‘oude’ Scheveningen. Arie: “Er is in de jaren zóóóveel veranderd!” Arie heeft altijd in de visserij gezeten. Zowel op land als op zee. Zijn drie jaar jongere vrouw Nel werkte als naaister. Het echtpaar kreeg drie kinderen: twee zoons en een dochter. “Het meisje kwam 16 jaar na de laatste jongen”, licht Arie toe.

Ruim 20 jaar geleden verhuisde het echtpaar naar Ulrum, waar het met heel veel plezier heeft gewoond. Gezondheidsproblemen van Nel deed hen besluiten om een jaar geleden naar het verzorgingshuis in Leens te verhuizen.

Arie vermaakt zich met het maken van foto’s van vissersschepen. Hij heeft inmiddels zowat van alle Nederlandse vissersboten al een foto. Wanneer een ‘nieuwe’ boot – Nederlandse of buitenlandse – de haven van Lauwersoog aandoet, wordt Arie gebeld en haast hij zich naar de vissersplaats.

 

Reacties