Win een zeehondenvrijlating op dierendag

Vrijlating Summer, 15 juli 2018
Vrijlating Summer, 15 juli 2018
Foto: HogelandNieuws

PIETERBUREN – Deze keer wil Zeehondencentrum Pieterburen je voorstellen aan zeehonden Maan en Tiësto. Zij zijn al weer een poosje in Pieterburen en hun vrijlating is gepland op 4 oktober, dierendag. In het zeehondencentrum is het natuurlijk altijd dierendag, maar dit jaar maken ze 4 oktober wel heel speciaal. Zeehondencentrum Pieterburen geeft namelijk twee kaartjes weg voor de vrijlating van Maan en Tiësto.  Lees snel verder om te weten hoe je kans maakt op deze kaartjes voor hun vrijlating.

Maan is één van de pups die in het afgelopen seizoen haar moeder is kwijtgeraakt. Ze was ongeveer 10 dagen oud toen ze werd gespot op het strand van Ameland. Het was erg lastig om haar te observeren en te zien of haar moeder nog terug zou komen, want Maan lag op een drukke plek waar veel mensen kwamen. Omdat Maan intussen dringend voeding en vocht nodig begon te krijgen, is besloten haar op te vangen. Op Ameland heeft ze vocht toegediend gekregen en daarna is ze met de boot naar het vaste land gebracht waar ons team klaar stond om haar op te vangen. Nu is Maan alweer in de laatste fase van haar opvang en mag ze binnenkort terug naar zee.

Tiësto was ongeveer 2 maanden oud en al een zelfstandige zeehond die het op eigen flappen moest redden. Maar Tiësto kreeg luchtwegproblemen. Een longworminfectie zorgde ervoor dat Tiësto erg benauwd was en niet meer lang onder water kon blijven. Als een zeehond niet kan duiken, kan hij ook niet jagen. Tiësto was erg mager en verzwakt toen hij op het strand van Schiermonnikoog werd gevonden. Gelukkig kwam voor hem hulp op tijd en Tiësto is inmiddels hersteld en genoeg aangesterkt om weer terug te keren naar de Waddenzee!

Tiesto & Maan bij binnenkomst

Win een zeehonden vrijlating op dierendag

Maan, Tiësto en 2 andere zeehonden zullen op dierendag worden vrijgelaten tijdens een prachtige vaartocht op de Waddenzee. Je kunt nu 2 kaartjes winnen voor deze tocht zodat je erbij kunt zijn, samen met je partner, broer, zus, vriend of vriendin… of wie je maar mee wilt nemen! Als je Maan en/of Tiësto voor 2 oktober  symbolisch adopteert via de website van de zeehondencentrum maak je kans om te winnen. Zorg er dan ook voor dat je zondag 4 oktober vrij houdt! Je ontvangt bij je adoptie ook een leuk zeehondenspeldje, als dank voor je hulp aan Maan en Tiësto.

Op 2 oktober om 12.00 uur zal op de socials van Zeehondencentrum Pieterburen een winnaar bekend worden gemaakt uit de adoptanten van deze twee zeehonden. Als je gewonnen hebt, zullen wordt er telefonisch contact met je opgenomen.

Cookieinstellingen