DWA/Argo pakt eerste overwinning

Foto: WN

WINSUM – Afgelopen zaterdag kwam DTG uit Wijckel op bezoek bij de korfballers uit Winsum en Bedum. Na een spannende wedstrijd met een ruststand van 9-7, bleven de punten in Winsum. De eindstand werd 19-15. Hiermee behaalde DWA/Argo de eerste punten van het seizoen en is de ploeg weer helemaal aangehaakt in de poule.

Zaterdag speelde routinier Gert Jan Stulp wederom op de plaats van Tom van der Laan die geblesseerd is. De thuisploeg begon scherp, want de toon werd direct gezet door doelpunten van Nick Brandsma, Natasja Schuuring en Lisette Hamminga. Na een tegengoal van de gasten van DTG, maakte DWA/Argo nog eens vier treffers zodat er al 7-1 op het scorebord stond. De doelpunten kwamen uit handen van Karen Oostmeijer, Natasja Schuuring, Sam Pestoor en Lisette Hamminga. De Friezen schakelden vervolgens een tandje bij en door een scherpe fase kon DTG terugkomen tot 7-5. Gert-Jan Stulp hield in deze fase zijn hoofd koel en maakte 8-5. DTG gaf zich nog niet gewonnen, want ook de Friezen verzilverden twee treffers op rij. Sam Pestoor bepaalde de ruststand op 9-7.

Na de pauze was het Natasja Schuuring die namens de thuisploeg vlot twee maal tot een treffer kwam. DTG antwoordde met een tegentreffer, maar opnieuw waren Lisette Hamminga en Natasja Schuuring succesvol en zo  zorgden zij voor een stand van 13-8. DTG deed haar uiterste best om nog terug te komen, maar DWA/Argo bleef goed bij de les. De doelpunten vielen dan ook om en om. Beide ploegen bleven knokken tot het einde. DTG kon in het laatste kwartier nog wel terugkomen tot een verschil van twee goals bij 16-14, maar de in het veld gekomen Ole Smedema en Yvonne Schuuring wisten allebei hun doelpunten mee te pakken. Zo behield de ploeg van trainer/coach André Pettinga voldoende marge. Natasja Schuuring verzilverde het laatste doelpunt voor DWA/Argo en DTG maakte ook nog één treffer, maar verder dan dat kwam de Friese ploeg niet. De eindstand werd 19-15 voor de thuisclub en voor DWA/Argo betekent dit dat het weer aansluiting heeft met alle andere ploegen in de poule. Dat de verschillen binnen de poule klein zijn, blijkt wel uit de bijzondere stand: vier ploegen hebben vier punten en vier ploegen hebben twee punten. Het is dus zaak voor DWA/Argo om nog veel meer punten te pakken.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (6x), Lisette Hamminga (5x), Nick Brandsma (2x), Sam Pestoor (2x), Yvonne Schuuring (1x), Karen Oostmeijer (1x), Ole Smedema (1x), Gert-Jan Stulp (1x)

Aanstaande zaterdag is daarvoor de volgende kans. Dan komt Udiros uit Nieuwehorne op bezoek in Winsum. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur.

Cookieinstellingen