Prijsuitreiking Lichtweek Winsum zaterdag 26 september 2020

WINSUM – Zaterdagavond om 20.00 uur. Vertrek van de Cadillac met daarin de jury vanaf Het Aanleg door de straten (32) die mee hebben gedaan aan de Lichtweek Winsum  2020.

Drie prijzen waren er te verdelen. De jury, bestaande uit Henk de Vink, Suzan Wieringa en Eltjo Dijkhuis (deze was helaas verhinderd) konden in de prijswinnende straten onderweg de prijs uitdelen. Normaliter zou de uitreiking van de prijzen op het Dorpsplein plaats vinden. Gezien de huidige situatie werd gekozen voor de rondrit door de straten.

De derde prijs (een bon voor een barbecue van € 100,00) ging naar de relatief nieuwe straat Driek van Wissenhof in De Brake.

De derde prijs wordt in ontvangst genomen

De tweede prijs (een bon voor een bbq van € 150,00) ging naar de Waarman in het Potmaar.Daar stond men gespannen te wachten en de rit van de oldtimer te volgen via livestream.

In gespannen afwachting

In de fotoseries van de afgelopen week was de Waarman er helaas niet opgenomen. In de fotoserie alsnog een aantal foto’s van de straat.

De eerste prijs is gegaan naar het Brinta huisje aan de Borgweg. De jury was unaniem van oordeel dat het geheel een goed beeld gaf van hoe het er in de jaren 50 heeft uitgezien. Bij de prijsuitreiking werd, verrassend, vuurwerk afgestoken. Het hofje kon een bbq-cheque in ontvangst nemen van € 250,00.

De winnaar: Het Brinta Hoeske

In de fotoserie meer foto’s van het gebeuren.

Foto’s/tekst: Auwert Postmus

 

Cookieinstellingen