Nieuwe subsidieregeling voor Het Hogeland

Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – Het college van burgemeester en wethouders heeft voor de gemeente Het Hogeland een nieuwe Algemene Subsidieregeling vastgesteld. Dat betekent dat in Het Hogeland vanaf 1 januari 2021 overal dezelfde subsidieregels gaan gelden. De subsidieregels uit de voormalige gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond komen hiermee ten einde.

Een voortzetting van oude regelingen uit de voormalige gemeenten is voor Het Hogeland financieel niet haalbaar. Daarom zijn de regels voor subsidie aangescherpt.

Vanaf 2021 worden alleen nog subsidies verstrekt aan activiteiten die bijdragen aan de realisatie van gemeentelijke doelen en de leefbaarheid in dorpen of wijken. Dat iedereen kan meedoen aan de activiteit is een derde voorwaarde voor subsidie. Verder is een aantal algemene bepalingen van toepassing. Zo wordt er bijvoorbeeld alleen subsidie verleend aan rechtspersonen zonder winstoogmerk. Wanneer de subsidieontvanger zelf over voldoende eigen vermogen beschikt voor de uitvoering van de activiteiten, wordt geen subsidie toegekend.

Organisaties en verenigingen die de jaarlijkse subsidie voor 2021 hebben aangevraagd, hebben een brief over de nieuwe regeling ontvangen

Cookieinstellingen