Ontwikkeling Plan Munster in Winsum wordt versneld

November 2018, de eerste palen van Plan Munster zitten in de grond
November 2018, de eerste palen van Plan Munster zitten in de grond
Foto: Berto Merx

WINSUM – Het college heeft besloten de tweede en derde fase van het bestemmingsplan Munster in Winsum versneld tot ontwikkeling te brengen. Daarmee verwacht het college in te kunnen spelen op de toenemende druk op de woningmarkt in de regio Groningen. Ook wordt ingespeeld op de recente uitverkiezing door de ANWB van Winsum tot ‘Mooiste dorp van Nederland’.

Wethouder van Ruimtelijke Ordening, Eltjo Dijkhuis: “We moeten ijzer smeden als het heet is. Daarvoor is nu alle gelegenheid. De stad Groningen en de regio daar omheen kennen een overspannen woningmarkt. Daar kunnen we als gemeente Het Hogeland profijt van trekken. We kunnen de ‘overloop’ uit stad en regio een alternatief bieden. Winsum is een heel aantrekkelijke woonplaats op betrekkelijk kleine afstand van de stad. Maar ook in andere dorpen zien we kansen. Daarom gaan we ook daar de ontwikkeling van woningbouw versnellen.”

Voor de tweede en derde fase van Munster heeft het college nu een zogenaamde ‘projectopdracht’ vastgesteld. Die moet leiden tot een geactualiseerd stedenbouwkundig plan. Een definitief bestemmingsplan kan medio zomer 2021 door de raad worden vastgesteld. Naar verwachting start de uitgifte van kavels in de fasen 2 en 3 eind 2021. De verkoop van kavels in de eerste fase van het plan aan de oostkant van het dorp verliep erg voorspoedig. Met de bouw van negen woningen door een projectontwikkelaar en vijf woningen van corporatie Wierden en Borgen wordt die fase afgerond. De huidige bewoners van de wijk en geïnteresseerden worden door middel van een nieuwsbrief van de ontwikkelingen op de hoogte gehouden.

Cookieinstellingen