Rabobank Winsum in de verkoop

180822 - EBG en Rabobank
180822 - EBG en Rabobank
Foto: EBG

WINSUM – De Rabobank in Winsum – sinds 2005 gevestigd aan de Geert Reindersstraat – staat te koop. Het pand is te groot, dagelijks zitten er nog maar twee of drie medewerkers van de bank.

De bovenverdieping van het gebouw staat al een tijd lang leeg. In het andere deel van het pand zit sinds voorjaar 2018 Economic Board Groningen (EBG).

Volgens Carlo Ezinga, directievoorzitter van Rabobank Noordenveld West Groningen, is het pand voor hen te groot geworden, mede doordat mensen hun bankzaken steeds meer digitaal doen. De bank blijft echter in Winsum. Er zal naar een kleinere locatie worden gezocht, op een plek waar veel mensen komen.

Nieuwe geldautomatenĀ 

Verder zullen de geldautomaten van de Rabobank, ABNAmro en ING worden losgekoppeld van de bank. De exploitatie komt voor rekening van Geldmaat, die zijn (knalgele) automaten stapsgewijs zal invoeren. “Een aantal dorpen krijgt wellicht iets minder automaten dan voorheen maar voldoende”, zegt Ezinga. “Mede door het coronavirus is de vraag naar cash-geld is enorm afgenomen”.

De bank vraagt 659.000 euro voor het bedrijfspand.

Cookieinstellingen