Tijdelijke sluiting De Twaalf Hoven beëindigd: verscherpte regels voor bezoek

Foto: HogelandNieuws

WINSUM – De tijdelijke sluiting wegens een corona-uitbraak in het zorgcentrum De Twaalf Hoven in Winsum is opgeheven. Voor het bezoek aan de woningen van bewoners met een positieve testuitslag geldt tijdelijk een beperkte bezoekregeling. De betrokkenen zijn hierover geïnformeerd.

Begin deze week zijn een paar medewerkers van De Twaalf Hoven positief getest op corona. Meteen daarna is gestart met bron –en contactonderzoek en zijn vrijwel alle betrokken medewerkers en bewoners getest. Een paar bewoners zijn bij dit onderzoek positief getest. De overige testen waren allen negatief.

Het aantal besmettingen in de stad Groningen stijgt nog steeds in hoog tempo. Ook in de gemeentes waarin onze locaties liggen, zien we het aantal besmettingen ook toenemen. Inmiddels is de provincie Groningen overgegaan van alarmfase ‘waakzaam’ naar ‘zorgelijk’.

“Het toenemend aantal besmettingen in de regio leidt ertoe dat we binnen De Hoven preventief het dragen van chirurgische neusmondmaskers (type IIR) bij contact met bewoners/cliënten binnen 1,5 meter door medewerkers, bezoekers en vrijwilligers ingevoerd hebben. Daarnaast dragen medewerkers altijd handschoenen bij de zorgmomenten. Wij zorgen ervoor dat bezoekers bij binnenkomst van de locatie en van de afdeling worden gewezen op deze maatregelen en dat mondkapjes beschikbaar zijn”, aldus de directie van De Hoven.

Er vindt geen mobiliteit meer plaats van medewerkers tussen locaties. Medewerkers blijven tot nader orde op hun ‘vaste’ standplaats of werken vanuit huis, tenzij dat echt niet mogelijk is. Overleggen vinden zoveel mogelijk digitaal of telefonisch plaats.

Daarnaast vraagt de instelling iedereen om de eigen mobiliteit zoveel mogelijk te beperken. Vermijd of beperk zoveel als mogelijk privébezoek aan grote bijeenkomsten en aan familie en vrienden waarvoor gereisd moet worden. Als het niet hoeft, reis dan niet naar bestemmingen buiten de regio. Dat geldt ook omgekeerd; vermijd zoveel mogelijk ontvangst van familie en vrienden als zij ervoor moeten reizen of uit regio’s met veel besmettingen komen.

Naast het preventieve gebruik van mondkapjes binnen de 1,5 meter, is het van belang dat iedereen de andere maatregelen in acht blijft nemen. Hoewel deze inmiddels vast bij iedereen bekend zijn, blijven we deze herhalen om besmetting thuis en bij ons te voorkomen: het gaat 1,5 meter afstand houden en de andere maatregelen die door de regering zijn afgekondigd.

Voor bezoekersbezoek zijn regels uitgevaardigd. Bij binnenkomst en tijdens  bezoek uw gezicht aanraakt, handen reinigen. Bij bezoek op moet men in het appartement, de kamer of buiten blijven en minimaal in de gezamenlijke huiskamers komen. Men volgt de kortste route naar de kamer/appartement en gaat verder niet door het gebouw zwerven. Er magen maximaal 2 bezoekers tegelijk in het appartement. Wie contact maakt met de naaste binnen de 1,5 meter, moet een mondneuskapje dragen dat daarvoor in de locatie beschikbaar is.

Voor bezoek aan de woningen (De Twaalf Hoven) van positief geteste bewoners gelden aanvullende beschermende maatregelen. De betrokkenen zijn hierover geïnformeerd.

Reacties