Rode beuk van Pieterburen pakt derde plaats in verkiezing Boom van het Jaar

Foto: HogelandNieuws

LEERSUM – De rode beuk in Domies Toen in Pieterburen is derde geworden in de  derde aflevering van de verkiezing van De Boom van het Jaar. Met de 2083 stemmen die de boom behaalde moest hij de Moeierboom, een grootbladige linde in het centrum van Etten-Leur, als winnaar met ruim 3539 stemmen ruim voor zich laten gaan. Nummer twee is de tweestammige vleugelnoot in Tilburg geworden met 2450 stemmen.

Vanaf de start ging het gelijk op tussen Brabant en Groningen en heeft Groningen zelfs enkele dagen bovenaan gestaan.  Halverwege september steeg ook het aantal stemmen in Zeeland fors maar kwam ze toch niet in de buurt van Brabant en Groningen. Begin oktober echter wist  Zeeland een behoorlijk inhaalrace tot stand te brengen waarbij ze Groningen voorbij ging. Zeeland heeft deze voorsprong tot het eind toe weten vast te houden maar slaagde er niet in om Brabant van de troon te stoten. In deze verkiezing, georganiseerd met SBNL Natuurfonds, zijn erin totaal 13.185 stemmen uitgebracht.

De Moeierboom in Etten-Leur gaat Nederland land vertegenwoordigen bij de Europese Tree of the Year verkiezing, begin 2021./BM

Reacties