Hondensnacks aan een plaatsnaambord

Foto: Creators

Het zijn de heel kleine dingen die het doen. Een mooie mens die heel bescheiden héél aardig doet, het overkomt je zelden, maar als het gebeurt……

Welnu, mijn volgers weten dat ik een nieuwe hond heb. De situatie in Huize Uilenspiegel had zich drastisch veranderd. Zeg maar van een vitale oude jongere ben ik veranderd in een mens met een AOW-tje en een pensioen-tje. Ik werd eenzaam en toen las ik dat een hond levensvreugde schenkt, eenzaamheid tegen gaat, goed is voor de noodzakelijke dagelijkse portie beweging tegen van alles en nog wat, een hond geeft ook nog regelmaat in het leven en voorkomt dat je elke dag een kratje  – bier uit de aanbieding – laat verdwijnen. Het was, meen ik, een psycholoog die dat zei en die heeft er dus voor doorgeleerd en waarom zou je dan aan zo’n advies twijfelen, temeer daar in onzer aller gemeente Het Hogeland de hondenbelasting is afgeschaft wat een van de knevelendste, barbaarste, belastingen is. Als je moet kiezen tussen 100 euro OZB extra of één euro hondenbelasting, dan behoort ieder beschaafd mens voor die OZB te kiezen.

Afijn. Het hondje is er.

Een van mijn lieve volgers stuurde een ep waarin-ie liet weten dat ik me met gezwinde spoed naar het plaatsnaambord moest begeven van het loug waar ik woon. Nou, dat zal me wat wezen. Heef het gemeentebestuur eindelijk een nieuw plaatsnaambord laten zetten? Er heen dus.

Hangt er een zakje hondensnacks, met opzicht blauw lint aan het plaatsnaambord. Hoe ontroerend is het, in deze wat tegenvallende tijd, domweg een zakje hondensnoepjes te krijgen. Niet thuis bezorgd met veel lawaai, maar gewoon op veilige afstand opgehangen.

Als je goed doet voor een ander, doe dat dan in stilte, in de binnenkamer, in je hart. Niemand hoeft dat te zien, hoeft dat te weten. Wat je wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander. Jemig man, ik ga er Bijbels van worden.

En mijn hond? Die schrokt dat snoepje uit mijn hand. Ik heb heur dit verhaal verteld, maar dat komt niet binnen. Een hond heeft geen idee van zoiets. Zou ook een mooie boel worden als die muts het wél had.

Tijl Uilenspieghel

Reacties