ChristenUnie schuift raadslid Theo de Vries naar voren als wethouder

Foto: Gemeente Het Hogeland

HET HOGELAND – De fractie van de ChristenUnie gaat de gemeenteraad van Het Hogeland voorstellen om Theo de Vries (59 jaar) voor te dragen als wethouder als opvolger van de enkele weken geleden afgetreden Harmannus Blok. Die legde zijn functie neer door de financiële perikelen rond De Tirrel.

De Vries  is momenteel raadslid voor de ChristenUnie in de gemeente Het Hogeland. Daarvoor was hij al raadslid in de voormalige gemeente De Marne. Theo is geboren en getogen op het Hogeland, hij is getrouwd en woonachtig in Leens.

Tot voor kort werkte hij bij de Koninklijke Marechaussee waar hij hoofdzakelijk heeft gewerkt vanuit Delfzijl en onder andere verantwoordelijk was voor de aansturing van het team voor de controle op schepen in onder andere de Eemshaven en de haven van Lauwersoog. Als raadslid heeft hij de afgelopen 14 jaar in De Marne en Het Hogeland diverse portefeuilles onder zijn hoede gehad.

Fractievoorzitter Bernd de Jong laat weten dat Theo een kundig en rustig politicus is die dossiers goed kan overzien. “Dat maakt het ook dubbel voor ons omdat wij hem graag in onze fractie hebben, maar de voltallige fractie denkt dat Theo op dit moment de juiste man voor deze klus is.”/BM

Reacties